8 Ağustos 2015 Cumartesi

YANDAŞ || VERONICA ROTH

Kitabı incelemek ve satın almak için : Goodreads || D&R || KitapYurdu



Tek bir seçim
Seni dönüştürebilir

Tek bir seçim
Seni yok edebilir

Tek bir seçim
Kim olduğunu belirler

Birinin korkularını çekip aldığınızda, merhamet duygusunu da almış olursunuz.

Tris Prior'ın bir zamanlar inandığı topluluk sistemi çöküşün eşiğinde. Bu nedenle Tris, yeni bir dünya keşfetme fırsatını tereddütsüz kabul ediyor. Çünkü Tobias'la birlikte çitlerin ötesinde yalanlardan, iç içe geçmiş ilişkilerden ve acı hatıralardan uzak, yeni bir hayat kurma şansı olabilir. Oysa Tris'in öğreneceği gerçekler, ardında bıraktıklarından çok daha tehlikeli. Bildiği her şey anlamını hızla yitirirken, Tris insanın karmaşık doğasını anlamak için savaşmak zorunda. Tabii cesaret, dostluk, fedakârlık ve aşk gibi imkânsız seçimlerle de karşı karşıya.

Herkese merhabaaa :)

   Nihayet Yandaş’ı bitirdim ve yorum için geldim.Nihayet diyorum çünkü en uzun süre okuduğum kitap bu oldu seri içinde.Bu kadar uzun sürmesini o malum sona yoruyorum-spoi yediğim için o sonu başlamadan çook önce biliyordum.Bu kitaptan spoi yemeyen de yok galiba.Ben de ne yazık ki onlardan biriydim :((( Haliyle o sonun beni pek etkilemeyeceğini düşünmüştüm o ilk şoku atlattığım için ama çok yanılmışım. Sonunu okurken yıkıldım yine de.Bu bize yapılır mıydı kadın!!!!

    Tris ve Tobias’ın Kuralsız’daki o sürekli tartışan hallerinden sonra kitabın başından itibaren uzunca bir kısmında iyi geçiniyor oluşlarına şaşırdım.Ben yine yazarın o anlaşmazlıklara devam edeceğini düşünmüştüm.Herhalde o malum son yüzünden tepkimizi baştan çekmek istemedi ama tabii ki baştaki kısımlar bizim için yeterli değil!! O son kabul edilebilir gibi değil!!

    Tam iyi geçiniyorlar derken saf gen ve genetik hasarlı olayları da ayrı bir yıktı yani.Tobias’a ilk defa kızdım ve yaptıklarına inanamadım.Ben asla böyle bir davranışı beklemiyordum Tobias’tan ki zaten o da verdiği kararın pişmanlığını fazlaca yaşadı.


“Ben Tobias’a aşık oldum.Yine de hala onunla birlikte olmamaın sebebi,başka seçeneğimin olmaması değil.Onunla olmayı seçtiğim için burdayım,her sabah uyandığımda,kavga ettiğimiz,birbirimize yalan söylediğimiz ya da birbirimizi hayal kırıklığına uğrattığımız her günün akşamında onunla olmayı seçiyorum.Her seferinde tekrar tekrar onu seçiyorum ve o da beni seçiyor.”

   Kuralsız’daki hallerinden sonra Tris’in duygularının arkasında duruyor olmasına,böyle açıkça ifade etmesine sevindim.Başından beri bu netliğe gelmesini bekliyordum :)

     Her ne kadar bu sonu sevmesem ve öyle olmasını istemesem de,ilk kitaptan beri yazarın bu sonun sinyallerini bize verdiğini düşünüyorum.Tris’in kendi korku similasyonlarındaki seçimlerinden birini düşünürsek,kitabın sonundaki davranışını da tahmin edebiliyoruz.Böyle bir seçim yapmasaydı kendi karakterine ters düşecekti.Ama söz konusu Tris.Böyle davranmış olmasaydı nasıl Tris olabilirdi ki? Başından beri Tris’i Tris yapan bu seçimleriydi.

    Christina’dan şimdiye kadar hiç bahsetmemiştim ama kitabın en son kısmındaki serum olayına müdahalesine değinmeden geçmek istemiyorum.Çok fazla bahsedemesem de o kısımdan şuan,iyi ki geldi ve müdahale etti diyorum.Kesinlikle o olaydan sonra bir de bunu kaldıramazdım.Kitabı okumadıysanız okuduğunuzda neyden bahsettiğimi anlayacaksınız.Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum bu konu da ama en azından o kısmın böyle olmasına sevindim ben.Çünkü ben anılara sahip çıkılması taraftarıyım.Unutulup yok sayılmasını asla sevmiyorum.

    Seriyi okumaya ilk filmi izledikten sonra karar verdiğim için filmlerinin ayrı bir önemi var ve Yandaş’ı gerçekten çok merak ediyorum vizyona girişini sabırsızlıkla bekliyorum.Kitaba ne kadar sadık kalınacağını oldukça merak ediyorum. Vizyona girdikten sonra ona da blogda yer vermek istiyorum zaten.

   Artık vakit kaybetmeden Dört’e başlayıp seriyi tamamlamak istiyorum.Yandaş’ın hem Tris hem Tobias bakışından yazılmış olmasını da ayrıca çok sevmiştim.Biraz da olsa Tobias’ın düşüncelerini kendinden öğrenmek daha iyiydi.Şimdi tamamen Tobias’ın bakışından bir kitap okumak karakterini büsbütün anlayabilmek için çok iyi olacak.


Düşüncelerinizi yorum olarak benimle paylaşırsanız çok çok sevinirim.:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder