4 Ağustos 2015 Salı

The Words || Film Yorumu



Vizyon Tarihi : 7 Aralık 2012
Yapım : 2012,ABD
Tür : Dram,Gerilim
Süre : 102 Dakika
Yönetmen : Brian Klugman,Lee Sternthal
Senaryo : Brian Klugman,Lee Sternthal
Oyuncular: Bradley Cooper,Olivia Wilde,
Jeremy Irons,Dennis Quaid,Ben Barnes,
Zoe Saldana


İlk film yorumumun The Words olması beni heyecanlandırıyor açıkçası.Çünkü gerçekten benim için çok kıymetli bir film ve nasıl anlatsam bilemiyorum.Öyle bir film ki...her izlediğimde ilk defa izliyormuşum gibi hissetmeme sebep oluyor.

Konuya girmek istemiyorum hiç çünkü anlatılabilecek gibi değil izleyip görmeniz gerekiyor mutlaka.Sadece şöyle söyleyeyim;üç farklı dönem,üç adam,üç hayat,iç içe bir kurgu ve tüm bunların kesiştiği bir nokta: Edebiyat


Film boyunca bir yazarın üretim sancılarını,inancını,edebiyata olan aşkını hem müthiş oyunculuklarla izliyoruz hem de sonuna kadar hissediyoruz.En azından benim için öyleydi.Öyle derin hissettim ki...

Biraz da oyunculardan bahsetmek istiyorum. Bradley Cooper... Ben bu adama,oyunculuğuna,oynadığı filmlere bayılıyorum.Bir diğer filmi Limitless’ı da çok severim belki onun için de bir yorum girerim bloga bir ara ve uzun uzun bahsederim.Şimdi bu filmde oyunculuğuyla beni büyüleyen diğer kişiye geçmek istiyorum. Jeremy Irons...Yaşlı Adam tiplemesiyle harikalar yarattı adeta.Filmdeki üç hikayeden beni en çok etkileyen yaşlı Adam’ınkiydi.Rory Jansen ve Yaşlı Adam’ın sahnelerini izlerken kilitleniyorum adeta. Küçük ama enfes bir alıntı bırakmak istiyorum ve fragmanı izlemeniz için onu da bırakıyorum buraya.Fragman için tıklayın :)


“O kelimeleri doğuran sevinç ve acı...Kelimeleri alınca acıyı da aldın.”

Senaryo,kurgu,müzikler,oyuncular,diyaloglar... hepsi enfes.Bu filme hayranlığım sınır tanımıyor siz de fark etmişsinizdir bence :) Ama edebiyat aşkım göz önüne alındığında hayranlığım kesinlikle normalleşiyor :) Kaç kez izlediğimi ve kaç kez daha izleyeceğimi bilmiyorum.Ama şunu biliyorum ki kaç kez izlersem izleyeyim her anından büyük bir keyif aldım ve alacağım. Henüz izlemediyseniz daha fazla vakit kaybetmeyin bence hatta izleyip yorumlarınızı bana yazın,konuşalım :) Eğer izlediyseniz ve sevdiyseniz benim gibi bence bir kez daha izleyebilirsiniz ve düşüncelerinizi bana yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim :)Keyifli seyirler !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder