9 Şubat 2017 Perşembe

Kapkaranlık Ormanda || Ruth Ware

İncelemek ve satın almak için : Goodreads || D&R || KitapYurdu 
***
Karanlık ormanda
Karanlık, kapkaranlık bir ev vardı;
Ve o karanlık evde karanlık, kapkaranlık bir oda...
O karanlık odada...

Bazen korkulacak tek şey... insanın kendisidir. Nora on yıldır geçmişinden kaçıyordu. Evini, arkadaşlarını ve özlememesi gerektiğini düşündüğü bir hayatı geride bırakmıştı. Hiç beklemediği bir anda gelen bir bekârlığa veda partisi daveti, onu geçmişiyle yüzleşmeye zorluyordu. Bu, Nora'nın geçmişini nihayet bir kenara bırakması için bir işaret miydi? Ama bir şeyler yanlış gidiyordu. Çok ama çok yanlış... Bazı sırların sonsuza dek saklanması mümkün müydü?
***



Ana karakterimiz Nora, geçmişinden kaçmaya çalışan bir cinayet romanı yazarı. E-postalarını kontrol ederken 10 yıldır görüşmediği arkadaşı Clare'in bekarlığa veda partisine davet edildiğini görüyor. Tahmin edeceğiniz üzere daveti kabul ediyor ve olanlar oluyor. 

"İnsanlar değişmez," dedi Nina acı acı. "Sadece gerçek benliklerini saklamak konusunda daha titiz davranırlar."

Kitabın kapağına bakarak bile ortada bir cinayet olacağı hissediliyor bana göre. E ortada cinayet olduğuna göre bir kurbanımız ve de bir katilimiz olmalı. Her karaktere ayrı ayrı teoriler üretmiş olsam bile uzunca bir süre ölen kişinin ve katilin kim olduğundan tam olarak emin olamadım. Nora'nın geçmişi, olayların nedeni,nasılı hakkında tahmin edilebilir şeyler elbette vardı ama bu, kitabı büyük bir merakla okumama, heyecanla olayların peşinden sürüklenmeme engel olmadı. Zaten kitabın başlangıcı heyecanı zirveye çıkarmaya yetiyor. Şöyle ki, kitap her şey olduktan sonra Nora'nın gözünü hastanede açmasıyla başlıyor ve olanları hatırlamaya çalışmasıyla geçmiş aydınlanıyor. Fakat tam heyecanda zirveyi bulmuşken geçmişe dönmek veya tam tersi şekilde Nora'nın hastanedeki anına dönmek ne yapacağımı şaşırmama neden oldu. Gerçekleri öğrendiğimde ise ciddi anlamda kırıldım. En hüzünlü gerilim kitabı olmaya kuvvetli bir aday bence bu kitap. 

Ayrıca, kitabın beni sinir krizlerine soktuğunu söylemeden geçemeyeceğim. Gerçekten. Oldum olası Nora gibi klişelere düşen karakterleri sevemiyorum. "Oraya gidemem, buraya hiç gelmemeliydim, geri dönmeliyim,..." Yani seni zorlayan ve gitmene sebep olan hiçbir durum yok ortada, gittikten sonra da kalmamana sebep olacak bir sürü olay oluyor ama ısrarla orayı terk etmiyorsun. 
Gerçekten sinir oluyorum bu tarz durumlara. 

Beni en çok rahatsız eden karakter ise şüphesiz Flo oldu. Gerçekten sinir bozucuydu ve ne tür saçmalıklar yaparsa yapsın diğer karakterlerin ona asla karşı koymayışı da ayrı bir konuydu tabii. Ama tüm bunların dışında ciddi anlamda gizemli bir kurgusu var. Bu tarz kitapları seviyorsanız Kapkaranlık Ormanda'yı beğeneceğinizi düşünüyorum ve tavsiye ediyorum. <3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder